Krijuesi i çokollatës me lajdhi ( që zakonisht shpërndahet në bukë) i njohur si Nutella mbylli fabrikën më të madhe në botë që e prodhon atë për shkak të një problemi me cilësinë, shkruan CNN.

Prodhimi në fabrikë, në Villers-Ecalles, Francë, u ndal të martën, pasi një “defekt i cilësisë” u zbulua në produktet gjysëm të gatshme.

“Ky defekt nuk korrespondon me standardet tona të cilësisë, kështu që ne vendosëm të pezullojmë përkohësisht veprimtarinë e fabrikës,” tha Ferrero, prodhuesi italian, në një deklaratë.

“Kjo masë, e marrë në emër të parimit të parandalimit, do të na mundësojë të kryejmë hetime të mëtejshme”, shtoi ai.

Videot e postuara në internet treguan gjatësinë në të cilën njerëzit ishin të përgatitur për të shkuar në mënyrë që të merrnin Nutellën.

“Ishte një fatkeqësi e vërtetë, 200 njerëz ishin jashtë duke pritur hapjen e supermarketit,” tha për CNN për një punonjës në një dyqan në Metz, në verilindje të Francës.

Sasia e pluhurit të qumështit të skremuar në Nutella u rrit lehtë, duke i dhënë një ngjyrë të lehtë.