FAC: A do i ndihmojnë shqiptarët Zaevit që të mposhtë Gruevskin?

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2017-01-13 10:42:57Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com)

Frankfurter Algemajne Cajtung sot ka analizuar gjendjen paszgjedhore në Maqedoni dhe koalicionet e mundëshme që mund të sjellin qeverinë e ardhëshme, ndërsa cështje kryesore është nëse shqiptarët do i ndihmojnë Zaevit që të mposhtë Gruevskin?, shkruan Dë transmeton Zhurnal.

Cështja e Maqedonisë përsëri është kthyer tek ajo për shkak të problemeve me emigrantët dhe fakti se vendi gjendet në portën kryesore për lëvizjen e tyre drejt Europës. Në këtë aspekt në tekstin Porta kryesore e rrugës ballkanike FAC vlerëson se pas zgjedhjeve të dhjetorit sfida për pushtet në vend është e hatashme, numëruar më tej edhe ndarjen e mandateve të deputetëve si dhe përzierjen e kryeministrit shqiptarë Rama në platformën e përbashkët të partive shqiptare në Maqedoni.

Më parë, Gruevski dhe fituesit tjerë të zgjedhjeve bëheshin kundër tjerëve, nëse një parti tjetër shqiptare bëhet kundër dhe nuk dëgjon mund të del problem për të. Me vendimin për negociata të kryeministrit Rama, tre partitë më të mëdha të shqiptarëve kanë nënshkruar një pakt duke vënë kështu kushte të cilat duhet të plotësohen nga pala maqedone, shkruan FAC.