Studiuesit e kibernetikës e kanë nxjerrur regjistrin e fjalëkalimeve më të shpeshta në botë. 

Fjalëkalimet më popullore të vjedhura në një bazë të dhënash në Yahoo, janë ende, dhe në këtë moshë të sigurisë së internetit, si “123456” apo “fjalëkalim”, apo ‘qwerty’ dhe ‘abc123’. 

Të zgjedhësh këto fjalëkalime është shumë e lehtë për hakerat të hyjnë në llogaritë e tua. 

Studiuesit sygjerojnë që nëse keni një nga këto fjalëkalime, atëherë duhet ti ndërroni sepse janë shumë lehtë të hakueshme./Indeksonline/