Një ceremoni për zbulimin e flamurit të RMV-së u mbajt në Sallën e NATO -s në Pentagon, e cila pas anëtarësimit në NATO u bashkua me 29 flamujt e shteteve të tjera anëtare të Aleancës.

Flamuri u zbulua në mënyrë simbolike nga Ministrja Radmila Sheqerinska dhe Ndihmës Sekretarja e Mbrojtjes e SHBA Laura Cooper, transmeton Meta.mk.

Duke theksuar se anëtarësimi i Maqedonisë së Veriut në NATO ka forcuar paqen dhe stabilitetin në rajon, Cooper falënderoi ministren Sheqerinska për angazhimin e saj personal në anëtarësimin në NATO dhe për kontributin e madh në zhvillimin e marrëdhënieve maqedono-amerikane.

Në ceremoni mori pjesë edhe Ambasadorja e SHBA në Maqedoninë e Veriut, Kate Marie Burns, e cila në fjalën e saj tha se anëtarësimi i RMV në NATO është vendimtar për stabilitetin dhe përparimin e rajonit, duke e uruar Sheqerinskën për udhëheqjen dhe vizionin e saj, siç tha ajo. në arritjen e qëllimeve strategjike të shtetit.

Sheqerinska theksoi se suksesi me anëtarësimin në NATO është rezultat i guximit të fortë politik, 30 vjet punë të palodhur, por edhe mbështetjes së vazhdueshme të miqve si Shtetet e Bashkuara.

“Faleminderit që besuat tek ne,” tha Sheqerinska.

Ceremonia u ndoq nga Maureen Cormack, Ndihmës Sekretare e Shtetit për Çështjet Aziatike dhe Euroaziatike, e cila gjithashtu mbulon rajonin tonë, Drejtoresha e Agjencisë për Bashkëpunimin e Mbrojtjes dhe Sigurisë Heidi Grant, dhe zyrtarë të tjerë të Pentagonit, si dhe Ambasada Maqedonase në Uashington dhe Ambasada Amerikane në Shkup.