Nuk e di se kush e propozoi, nuk e di as kush e çmoi, nuk e di se çfarë parti ai takoi.
Por e di se Ai fare s`gaboi. Kumanova djepi i shqiptarisë së kësaj pjese të kombit, atdhedashurisë dhe vetflijimit, veshi petkun më të bukur të intelegjencës e mençurisë, dashamirësisë e miqësisë, mirkuptimit e afrimit, dinjitetit dhe moralit, familjes dhe shoqërisë, kombit dhe mëmëdhetarisë, gjakut dhe ujdisë, lules dhe aromës mahnitëse e të shumëpritur të demokracisë, syçeltit e vizionarit, parimorit dhe punëtorit, virtytit e pastërtisë, shkollarit e dijetarit, matematikanit e prijetarit, guximtarit e krenarit, zemërbardhit dhe hijetarit, edukatorit dhe profesorit, ballëlartit e ideatorit, deputetit dhe flamurtarit.
At zë të shumëpritur z. Nexhmedin Sadikun

  1. Shafi Ameti / Shigjeta.net