Francë: Përkujtohet përvjetori i parë i sulmeve terroriste

Franca shënon përvjetorin e parë të sulmeve terroriste në Paris. Sot u rihap salla e koncerteve në të cilën u vranë 90 persona. Në sallën e koncerteve Bataclan, me rastin e një vjetorit të sulmit terrorist performon ylli i rokut Sting. Salla Bataclan ishte vetëm një prej shenjestrave të cilat terroristët e Shtetit Islamik sulmuan nëntorin e vitit të kaluar, ku 130 persona u vranë dhe qindra të tjerë u plagoson. Franca ka planifikuar që përmes aktiviteteve të ndryshme të përkujtojë viktimat e sulmit. Pllakat përkujtimore me emrat e viktimave do të vendosen në çdo vend ku janë kryer sulmet vdekjeprurëse duke filluar nga restoranti, salla e koncerteve Bataclan dhe në Stade de France. Gjithashtu do të organizohet edhe “ceremonia me fener” përgjatë bulevardit Canal Saint-Martin, në afërsi të restorantit i cili ra pre e sulmit.