Mbi vendimin e presidentit të Maqedonisë, Gjorgje Ivanov, i cili refuzoi t’i japë kreut të LSDM-së dhe partive shqiptare mandatin për formimin e qeverisë së re, ka reaguar edhe ish-ambasadori i Bashkimit Evropian (BE) në Shkup, Ervan Fuere.

Ai thotë se nuk është hera e parë që presidenti i Maqedonisë po e shkel Kushtetutën e vendit të tij.

“Kjo nuk është hera e parë që presidenti po tregon se nuk është i aftë që ti përfaqësojë interesat e shtetit. Vendimi i tij i fundit është treguesi më i mirë i shkeljes së normave Kushtetuese dhe për këtë ai duhet të japë dorëheqje ose të shkarkohet nga detyra”, thotë Fuere, për emisioni 360 Shkallë.