Pesë organizata mediatike nga rajoni, nga Bosnja e Hercegovina, Kosova, Mali i Zi, Kroacia dhe Serbia shprehën mbështetje për gazetarët nga Maqedonia të cilët thanë se po u bëhet sulm i orkestruar nga politika, dhe që sulmet ndaj gazetarëve që janë në detyrë duhet të ndalojnë.

Përfaqësuesit e gazetarëve të këtyre shteteve thanë se problemet e tilla, ka në të gjithë rajonin, por Maqedonia është rasti më serioz në të cilin në mënyrë të orkestruar gazetarët rihen, dëbohen, sulmohen fizikisht dhe psiqikisht.

Ata apeluan deri tek autoritete e Maqedonisë, që të mbrohen gazetarët në mënyrë që ta kryejnë detyrën e tyre edhe me Kushtetutë pasi që do të flet për imazhin e Maqedonisë si shtet.

U përmendën një sur sulmesh ndaj gazetarëve që ja bërë në Maqedoninë javëve të fundit ose muajve të fundit, duke kujtuar sulmet e ekipeve televizive në protestat proqeveritare.