Takimin e sotshëm mes tri liderëve të Aleancës për Shqiptarë dhe liderit të BDI z.Ahmetit  e komentuan shumë analist dhe gazetarë,në mesin e tyre dhe gazetari i mirënjohur z.Rashidi.      

             Në profilin e tij ne facebook ai shkrun:

-Takimi i partive është reagimi i parë me sens, pas verdiktit të shqiptarëve. Cdo mundësi e humbur për përparim, pas këtij verdikti aq instiktiv dhe mundësidhënes nga shqiptarët do sjellë regres edhe me të errët. Në fund të fundit partitë janë rivale JO armike!