Gjanaj kandidat për Parlamentin Evropian, Luiza Duraku për Parlamentin Belg

Ndodh për herë të parë që dy shqiptarë të hynë në garë për deputet. Ahmet Gjanaj ka kandiduar për Parlamentin Evropjan për herë të parë një shqiptarë mund të përfaqësoj Belgjikën në Parlamentin Evropjan. Befasia tjetër është një vajzë e re nga Maqedonia, Luiza Duraku më sakt është nga Haraçina e Shkupit që për herë të parë ndodh një vajzë shqiptare të futet në garë në nivel federal në Belgjikë. Në Belgjikë paralelisht do të organizohen zgjedhje në tre nivele, zgjedhjet regjionale, federale dhe evropjane. Edhe në nivel regjional kanë kandiduar shumë shqiptarë por kjo nuk përbën ndonjë befasi sepse në regjione ka pasur shqiptarë edhe më parë, por ajo që vlenë të theksohet është kandidatura e Luiza Durakut që është kandidatja e vetme shqiptare në nivel të federatës Belge me shumë gjasa për tu zgjedhur deputete e Parlamentit Federal Belg.

SHPËRNDAJE