GjASHTË ARSYE PSE DUHET TË KONSUMOJMË SHALQIRIN

Shalqiri është një frut, për të cilin mendojmë se duhet konsumuar vetëm verës, për shkak të freskisë që na jep kur e konsumojmë.

Ekspertët e ushqimit kanë radhitur pesë arsye, për të cilat duhet ta konsumojmë shalqirin, dhe jo vetëm në verë.

Ja 5 arsyet për të cilat, shalqiri nuk duhet të mungojë në dietën e askujt

1.         Sepse përmban likopenë aq sa konkurron për kurorën me domatet

2.         Likopenët janë një faktor i rëndësishëm në botën e ushqimit. Janë super antioksidantë që kundërshtojnë radikalet e lira dhe ndihmojnë për të mbrojtur organizmin nga tumoret dhe sëmundjet kardiovaskulare, sipas specialistëve.

3.         Sepse lehtëson dhembjen e muskujve

4.         Sepse i bën mirë zemrës dhe enëve të gjakut dhe ndoshta kundërshton grumbullimin e yndyrës.

5.         Sepse shalqiri është një produkt i fuqishëm dhe efikas në heqjen e etjes

6.         Sepse është një burim i shkëlqyer vitaminash