Deputeti i VMRO DPMNE-së Vllatko Gjorçev shfrytëzoi debatin në kuvend ku diskutohej rreth raportit të Prokurores Speciale Katica Janeva, për retorikë ndezëse nacionaliste.

Ai tha se VMRO-ja në zgjedhjet e 11 dhjetorit duhet të fitojë 62 mandate deputetësh që të pengojë koalicionimin e mundshëm të LSDM-së me partitë shqiptare BDI dhe PDSH të cilat synojnë federalizmin e Maqedonisë dhe që në komunat Tetovë, Butel, Gazi Babë, Kërçovë vetëm gjuha shqipe të jetë zyrtare.