Ministri i Punëve të Jashtme të Greqisë, Nikos Kotzias, ka deklaruar se vendi i tij e mbështetë stabilitetin e Maqedonisë, por nuk do të zmbrapset nga kërkesa për emrin nga asnjë trysni ndërkombëtare
”Nuk e di kush kujt dëshron t’i bëjë trysni, të gjithë e dijnë se nuk nënshtrohemi ndaj trysnive dhe se nuk zmbrapsemi nga ajo që mendojnë se është e drejtë për interesat e popullit tonë dhe për vlerat dhe parimet evropiane”, ka deklaruar Kotzias për ”Rial News”.