Përshkallëzim i mëtejshëm i situatës në Maqedoni deri në përplasje civile është një skenar që po diskutohet.

Në të njëjtën kohë, sipas “Ethnos”, Komisioni Evropian ka ndërmarrë ditët e fundit iniciativën për të ngritur në Shkup zyrën e menaxhimit të informacionit ku përfaqësohen të gjitha shtetet anëtare të BE-së, me diplomatë apo zyrtarë të policisë.

Qëllimi është të sigurohet një veprim i koordinuar nëse do të jetë e nevojshme, pasi vendi kërcënohet nga përplasjet civile.

Mësohet se kriza në Maqedoni u diskutua dhe gjatë vizitës dyditore të ministrit të Mbrojtjes së Qytetarëve Nikos Toska në Beograd.

Frika është se një destabilizim i mundshëm Maqedonisë, do të bëjë që të dy vendet të ballafaqohen me menaxhimin e krizës në kufijtë e tyre, shkruan respublica, transmeton Gazeta Lajm.

Edhe pse ky është një skenar i padëshirueshëm, autoritetet greke kanë vendosur tashmë pikën që do të shërbejë si një vend pritës, regjistrimin dhe identifikimin e maqedonasve, të cilët do të hyjnë në territorin grek për të kërkuar strehim.