Lideri i VMRO-DPMNE-së, Nikolla Gruevski me gjysmë ore vonesë e ka pranuar mandatin e presidentit, Gjorge Ivanov, për formimin e Qeverisë së re.

Përndryshe, në zgjedhjet e 11 dhjetorit, VMRO-DPMNE mori 51 deputetë, LSDM 49, BDI 10, Lëvizja Besa 5, LR-PDSH 3 dhe PDSH 2