Ndonëse ishte pritur që qëndrimi i katërshes së Brukselit, i drejtuar nga komisari evropian për Zgjerim Johanes Hahn, në Shkup se do të sjellë një lloj zgjidhjeje për krizën në Maqedoni, veçanërisht pas zgjedhjeve të jashtëzakonshme parlamentare të dhjetorit, kjo nuk ndodhi.

Hahn dhe tre euro-deputetët u pritën dje në Shkup me protesta të qytetarëve të Iniciativës “Për Maqedoninë unike” dhe u përcollën deri më tash me protestat më masive, në të cilat sipas mediave maqedonase në rrugë ishin më shumë se 200 mijë vetë.