Rënia e befasueshme e temperaturave shkakton rritje të madhe të rrezikut për sulm në tru.

Sipas një studimi të fundit shkencëtarët kanë zbuluar se për çdo rënie të temperaturave për 2.9 gradë Celcius në një periudhë prej 24-orëve, numri i sulmeve rritet për 11 për qind.

Te personat që kanë rrezik më të madh për sulm, për shkak të presionit të lartë të gjakut, pirjes së duhanit ose mbipeshës, rreziku rritet për 30 për qinq.

Studimi i fundit i bërë në “Jena University Hospital” në Gjermani ka gjetur se ndryshimi i shpejtë i motit në të ftohtë rrit gjasat për sulme në zemër dhe në tru.