I pari i FIFA-s paralajmëron futbollin: Përgatituni për më të keqen

Në këto kohë testimesh, me futbollin të pezulluar në të gjithë botën për shkak të emergjencës së koronavirus, FIFA po shikon në xhepat e tyre për të ndihmuar organizatat që vuajnë ekonomikisht.

Por presidenti i FIFA ka pohuar se nuk ka garanci se kur mund të rifillojë futbolli.

”Shëndeti vjen së pari, pastaj gjithçka tjetër”, tha Infantino për La Gazzetta dello Sport. “Për menaxherët, pjesa tjetër do të thotë të shpresosh për më të mirën, por edhe të përgatitesh për më të keqen”.

“Pa panik, le të qëndrojmë të qartë: ne do të luajmë përsëri kur mund ta bëjmë pa e rrezikuar shëndetin e askujt”.

“Federatat dhe ligat janë të gatshme të ndjekin rekomandimet e qeverive dhe OBSH. Falënderoj mjekët, infermierët dhe të gjithë ata që rrezikojnë jetën e tyre për të shpëtuar të tjerët. Ata janë heronj”, u shpreh ai. /Lajmi.net/