Analisti dhe politologu shkupjan Xhenur Iseni ka kritikuar tërthorazi liderin e Lëvizjes Besa për përçarjen dhe dëmin që i bën kjo parti, unifikimit të kushteve ndaj palës maqedonase. Iseni në llogarinë personale në FB thotë:

Ai/ato që se paku nje here ne jete e kanë votu BDI-ne, nuk mund të jetë/jene dhe te thirren se jane më “patriota” se shoqëria ime më e ngushtë. Epo nuk mund të jemi në nje vij. Kur shoqeria ime ka folur dhe ka ngrite zerin kundër regjimit, disa qe tash e kritikojne kanë qene ne listat e tyre per deputet. Epo#NijeSvejedno