Presidenti Gjorge Ivanov vendosi të tërhiq vendimin e tij skandaloz për faljen e politikanëve, i vetëdijshëm se ai bëri precedent që nuk ka të bëjë me ligjet.

Vendimi i tij shkaktoi revolta dhe zemërim si në vend poashtu edhe tek komuniteti ndërkombëtar, bën të ditur Libertas, duke cituar burime të paidentifikuara.

Për operacionin “tërheqje” që të jetë e qëndrueshme dhe mos shkaktojnë tallje shtesë në adresën e presidentit, e udhëheq këshilltari i tij Ivica Bocevski.

Këshilla kërkohen edhe ekspertët ligjorë të cilët nuk janë mbrojtës të pushtetit./