Ministri izraelit i Financave Avigdor Lieberman është shprehur kundër të ashtuquajturave certifikata të kalimit të gjelbër.
Lieberman dje iu drejtua publikut me kryeministrin Naftali Bennett dhe ministrin e Shëndetësisë Nican Horowitz.

“Nuk ka asnjë logjikë mjekësore apo epidemiologjike për pasime të gjelbra, siç konkludojnë shumë ekspertë.
Ajo që ekziston është dëmtimi i drejtpërdrejtë i ekonomisë, funksionimi i përditshëm dhe, përveç kësaj, një kontribut i rëndësishëm në krijimin e panikut publik.

“Unë punoj së bashku me të gjitha palët e interesuara për të eliminuar lejen e gjelbër dhe për të ruajtur rutinën normale për të gjithë ne.”
Sipas regjimit të “Kalimit të Gjelbër” në fuqi aktualisht në Izrael, vetëm personat që janë vaksinuar, sëmurë ose testuar një ditë më parë, pra në 72 orët e fundit në raste të jashtëzakonshme, kanë akses në disa aktivitete dhe lehtësira, dhe në disa raste në vendi i punes..