Personat të cilët kanë probleme të zgjohen nga gjumi, shpeshherë vlerësohen si dembelë dhe njerëz të padisiplinuar.

Por, nëse jeni një nga këta njerëz, shkenca ka një lajm të mirë për ju: Ju mund të jeni më inteligjent, më kreativ dhe më të lumtur sesa ata që brenda pak sekondave zgjohen nga gjumi kur bie alarmi, transmeton Telegrafi.

Teoria mbi këtë qëndron se ne kemi stil të jetesës si paraardhësit tanë – që do të thotë se personat e mençur e kanë më problem të ballafaqohen me zhurmat e alarmit, pasi që është shpikje e re dhe evolucioni nuk na ka përgatitur për këtë.

Prandaj, nëse bie alarmi dhe e vazhdoni gjumin edhe për dhjetë minuta tjerë, nuk keni pse të brengoseni, përkundrazi duhet të ndjeheni të lumtur sepse është karakteristikë e personave inteligjentë dhe kreativ.