Ja si mund të përmirësoni kujtesën deri në 30 për qind

Një ekip hulumtuesish nga Universiteti i Kalifornisë së Jugut zhvilloi “proteza të kujtesës”, implantet që mund të përmirësonin kujtesën njerëzore.

Zbulimi i tyre u paraqit në Institutin e Neurologjisë në Washington, transmeton Ksp.

Pajisja përbëhet nga elektroda që janë ngulitur në tru dhe duhet të imitojnë proceset e memories natyrore duke bërë tensione të vogla elektrike në hipotalamus, pjesët e trurit përgjegjëse për të mësuarit dhe kujtesën.

Sa për elektrodat që imitojnë aktivitetin normal të trurit, shkencëtarët shpresojnë të ndihmojnë njerëzit me çrregullime të kujtesës, siç është çmenduria.Siç ka treguar hulumtimi, kjo pajisje mund të përmirësojë rezultatet e testimit të memories me 30 për qind.

Studiuesit shpresojnë se ato do të përdoren në të ardhmen për të përmirësuar kujtesën, vizionin dhe lëvizjen.

“Kjo nuk është bërë ende nga askush”, thotë profesori i Inxhinierisë Biomedical të Dong Song nga Universiteti i Kalifornisë Jugore.