Qeveria e re ka detyrime të mëdha, por ata janë të kapërcyeshme, kështu vlerëson për DW deputeti gjerman Josip Juratoviç, anëtar i Bundeshtagut nga radhët PSD-së.

“Kriza politike tani është e kryer, por kriza ekonomike dhe sociale janë duke zgjatur edhe më. Ndryshimi demokratik i pushtetit ishte parakusht thelbësor që vendi të del nga kriza. OBRM-PDUKM e ka tmerruar shoqërinë me nacionalizmin e saj. Tani qeveria e re patjetër me një punë të zgjuar dhe profesionale të qetësojë situatën, si brenda vendit, poashtu edhe në arenën ndërkombëtare”, tha Juratoviç.

Ai pret shoqëri të drejtë dhe Maqedoni të begatë.