17 C
Skopje
E hënë, 25 Maj, 2020
Shëndetësi

Këshilla për një zemër të shëndetshme

Zemra është e ndryshueshme. Ajo dëshiron ta doni dhe të jetë e dashur, por shpesh herë mund edhe të lëndohet përgjatë rrugës.

Zemra është muskuli më i rëndësishëm në trupin tonë, ndjenjat emocionale nuk janë të vetmet të cilat mund ta lendojnë atë.

Për t’iu shmangur gjendjeve të ndryshme të zemrës si: hipertensionit, kolesterolit të lartë, zemra ka nevojë që të jetë në rregull, e kjo arrihet nëse ne krijojmë shprehi të shëndetshme të jetesës, që kushdo mund të adoptohet lehtë me to, raporton “Natural Solution”.

Konsumoni çokolladë të zezë. Studiuesit thonë se  një copë çokolladë e zezë në ditë mund të ulë presionin e gjakut.

Të hani 2 apo 3 thelba hudhër është një mënyrë e mirë për normalizimin e e kolesterolit.

Hani vezë, studimet thonë se edhe nëse hani deri në 6 vezë në ditë, nuk ju ndikon negativishtë në kolesterol.