Pas dënimit me 15 vjet burgim, veprimtari i çështjes kombëtare Adem Demaçi, ishte caktuar të mbante burgun në Nish të Serbisë.
 
Demaçit i ishte vendosur të vuajë dënimin në këtë qytet fillimisht, por më pas ishte planifikuar t’ia ndërronin vendin, dhe në proces ta vrisnin.

Shërbimi sekret serb i njohur si UDB kishte përgatitur një planë të detajshëm për ta vrarë.

Demaçi do të transferohej në Beograd dhe rrugës për në burgun e Beogradit nga Nishi, ai do të ekzekutohej, ndërsa arsyetimi për vrasjen e tij do të ndërtohej se kinse Demaçi kishte tentuar ikjen.

Në këtë planë për vrasjen e Demaçit ishin të përfshirë edhe shqiptarë.

Këto dhe shumë detajet të tjera të jetës dhe vepritmarisë së Adem Demaçit mund t’i ndiqni në Klan Kosova, në dokumentarin e realizuar nga Zija Miftari.