Insomnia është çrregullimi më i njohur i gjumit – madje kjo prek 10 përqindshin e amerikanëve.

Ky çrregullim karakterizohet me probleme për të zënë gjumi dhe për të qëndruar në gjumë.

Njeërzit që vuajnë nga insomnia, kanë së paku tre natë në javë që nuk mund të flenë si duhet.

“Janë natë të gjatë dhe tronditëse. Këto netë je thjesht e vetme me mendimet e tua dhe pret tërë kohën që dielli të dal dhe të shkosh në punë”, është shprehur Susan Rutigliano e cila vuan nga insomnia.

Por ndoshta nuk mund ta dini se si vuajnë njerëzit nga insomnia. Më poshtë mund t’i lexoni disa nga peripecitë që kalojnë gjithmonë personat që nuk mund të flejnë mirë të thëna nga vet personat që vuajnë.

  1. Ndikon në çdo aspekt të ditës tuaj

Është një situatë shumë dëshpëruese që të ndikon në çdo aspekt të ditës.

“Janë disa netë ku lirisht mund të dal të vrapoj në maratonë. Këto netë je vetëm në mendime dhe pret që të dal dielli e të shkosh në punë që të ngjason sikur të shkosh në djall”.

  1. Ka shumë pak gjëra që nuk kanë provuar personat që vuajnë nga insomnia

“Do të doja që njerëzit që nuk vuajnë nga insomnia të mos më pyesin se a kam provua pilula”.

“Unë kam insomni tash e disa vjet, dhe kam pak gjëra që si kam provuar. Ka shumë netë kur zgjohem e nuk mund të flejë dhe përfundoj duke lexuar”, është shperhur Jeanne Buckly.

  1. Nëse të merr gjumi në mesditë, nuk do të thotë që je dembel

Brianna Martinez, ka vuajtur nga insomnia në këto pesë vjetët e fundit.

“Dua që të gjithë ta dinë që kur dukem përgjumshëm në mesditë nuk do të thotë që jam dembele”.