Maqedonia ka kaluar në disa faza të tranzicionit por asesi nuk ka dalë prej këtij sistemi. Me situatën politike dhe me situatën me financat kanë ndryshuar edhe bankënotat ndër vite.

 

Në Youtube është publikuar një video e cila tregon bankënotat e shtypura që nga viti 1992.

Nga 15 dhjetori janë lëshuar në përdorim bankënotat e reja me vlerë prej 100 denarë në formë monedhe, 200 denarë prej letre dhe 200 denarë në form që nuk ka qenë deri tani, prej letre./Telegrafi/