Nëse ju doni të filtroni ajrin në shtëpinë tuaj, nuk keni nevojë të blini pasisje të shtrenjta elektrike. Ajri mund të filtrohet me bimë të zakonshme shtëpie.

Këto bimë janë të dobishme për thithjen e gazrave të dëmshme dhe pastrimin e ajrit brenda shtëpisë, hapësirave të brendshme publike dhe ndërtesave.NASA ka arritur në përfundimin se bimët që ju zgjidhni për shtëpinë mund të bëjnë një ndryshim të madh, pasi pastrojnë ajrin e mjedisit të brendshëm.Bima që heq të gjitha toksinat nga shtëpia dhe që është konsideruar si “bombë oksigjeni” është Aloe Vera.

Bima Aloe Vera

Kjo bimë është si një fabrikë që çrrënjos kimikatet ndotëse që gjenden në detergjentët e pastrimit. Aloe vera pastron ajrin duke thithur dioksidin e karbonit, monoksidin e karbonit.Për më tepër, gjethet e saj do të kthehen në kafe duke ju sinjalizuar se kimikatet e dëmshme janë në një nivel të lartë në shtëpinë tuaj.Përveç Aloe Vera-s, ju gjithashtu mund të përdorni Fikusin. Kjo bimë nuk kërkon shumë angazhim dhe pastron me sukses ajrin.Duhet të jeni të kujdesshëm me këtë bimë, sepse ajo nuk rekomandohet të mbahet pranë fëmijëve dhekafshëve shtëpiake, pasi gjethet e saj janë helmuese.