Klinika për fëmijë: Gripi shkaktoi ndezje të trurit te dy fëmijët e vdekur

Klinika për fëmijë ka dalë me njoftimin zyrtar rreth vdekjes së dy fëmijëve të moshës 3 dhe 4 vjeçare, nga Kërçova dhe Gostivari.

Sipas neurologut Filip Duma nga Klinika e fëmijëve, që të dy fëmijët kanë patur ndezje në tru, që e kanë fituar si rezultat i virusit të gripit. Duma bën të ditur se kanë reaguar menjëherë, pasi që e kan diagnostifikuar problemin shëndetësor të fëmijëve, duke u dhënë tamiflu, terapi mbështetëse dhe simptomatike, por nuk kanë arritur që t’i shpëtojnë.