Bashkimi Evropian pret formimin e qeverisë ‘të bazuar zgjerimisht’ dhe kërkon mbështetje të PSP-së, tha në një deklaratë për 24 Vesti, zëdhënësja e Komisionit Evropian, Maja Kocijançiq.

 

‘Zyra e PSP-së është pjesë përbërëse e Marrëveshjes së Përzhinos dhe patjetër të sigurojnë kushte të nevojshme dhe kohë për PSP për ta plotësuar punën kryesore’, tha ndër të tjera Kocijançiq.

Reformat urgjente janë prodhim i Raportit të grupës eksperte në krye me Rainhard Pribe dhe të njëjtat janë të ndara në 6 kategori:

-Sundim në drejtësi dhe gjyqësi
-Depolitizim i administratës publike
-Reforma zgjedhore
-Zbatimi i rekomandimeve të komisionit anketues për incidentete në Kuvend nga 24 dhjetori
-Media dhe liri të të shprehurit. /Telegrafi/