Aktualisht Kosova, renditet e dyta në top 10 vendet e para për medalje në kuadër të sportit të xhudos në Lojërat Olimpike “Tokio 2020”.
Në vendin e parë në botë renditet Japonia me tetë medalje të arta, dy të argjendta dhe një të bronztë.
Vendin e dytë e mban Kosova me dy medalje të arta. Franca renditet në vendin e tretë me një të artë, tri të argjendta dhe një të bronztë, kurse vendi i katërt mbahet nga Gjeorgjia me një të artë dhe dy të argjendta.