Sonte në emisionin debativ   Rruga drejt tdrejtuar nga Arta Tahiri mysafirë ishin Rafiz Aliti anëtarë i kryesisë Qendrore të BDI-së,Petrit Saraçini aktivist i shoqërisë civile si dhe kryeredaktori i gazetës Koha Besim Iljazi,  të cilët trajtuan temën e formimit  të.qeverisë si dhe platformën shqiptare.

Kryeredaktori Besim Iljazi përshëndeti iniciativën e  kryetarit të LR-PDSH-së. z.Ziadin Sela për takimin që zhvilloi me   kryetarin e Lëvizjes Besa më selinë e kësaj partie. Ai theksoi  se vetem kështu mund të arrihet deri tek qëllimi i caktuar  duke u bashkuar dhe diskutuar për të mirën e shqiptarëve.

©fol.mk