KSHZ ju ka dhënë afat 48 orë 13 partive politike dhe koalicioneve që kanë dorëzuar për zgjedhjet e parakohëshme parlamentare që të plotësojnë mungesat e tyre si është llogaria bankare për kampanjën zgjedhore, vërtetimi gjyqësorë kopje e letërnjoftimit etj, njofton Zhurnal derisa nga atje theksojnë se Koalicioni për ndryshime dhe drejtësi duhej që të rritë numrin e femrave njejtë dhe partia e Branko Janevskit ndërkohë që këtyre ju është tërhequr vërejtja se kanë vënë emra kandidat njejtë si LSDM.

Ndonëse kjo mund të habisë votuesit, Silvana Boneva nga VMRO thekson se nuk është KSHZ ajo që do jap këshilla sepse del jashtë ingerencave të saj derisa Subhi Jakupi nga BDI thotë se ky është një indikacion për parregullës, transmeton Zhurnal.