Ilaçet mund të dëmtohen në qoftë ekspozohen ndaj mykut, nxehtësisë apo dritës së diellit, kështu që mbani ato në një vend të thatë dhe të ftohtë, me temperaturë më të ulet se 25 gradë Celsius.

Evitoni vendosjen e tyre nëpër dollapët në banja apo në dollapët në kuzhinë që gjenden mbi furrë.

Disa prej medikamenteve duhet të mbahen në frigorifer, siç janë pikat për sy, chloramphenicol, apo ilaçet që vijnë në formë të lëngshme, kjo ngaqë janë të ndjeshme ndaj temperaturave dhe përdoren vetëm disa ditë pasi të hapen.

Ndërsa disa nga ilaçet kanë mbishkrimin në to në qoftë se kanë nevojë të qëndrojnë në frigorifer.