Që pula e pagatuar përmban në lëkurën e saj baktere të dëmshme si salmonella dhe listeriam nuk është diçka e panjohur nga ne, por që larja e këtij shpendi përpara gatimit mund të na vrasë, kjo po që është diçka e padëguar më parë.

Ekspertët e shëndetit na këshillojnë për të mos e bërë më këtë gjë kurrë, në rast se nuk duam të përfundojmë në spital.
Sipas një studimi të Universitetit Drexel, kur ju lani pulën, bakteret e lartëpërmendura shpërndahen kudo përreth jush.
Ky proces quhet aeroizolim. Nëse listeria apo salmonella arrijnë të futen në gjakun tuaj, ju jeni të rrezikuar të humbni jetën.

Edhe nëse ju i mbijetoni një infeksioni të tillë, ju mund të merrni Campylobacter një bakter që shkakon
diarre
të përziera
të vjella
dehidratim
Ajo që duhet të bëni është thjesht të zieni pulën dhe ujin e parë ta derdhni.