Kush studion muzikë, ka një super avantazh

Të mësosh të luash një instrument që nga fëmijëria, përmirëson aftësitë njohëse, edhe krejtësisht të ndryshme nga ato të përfshira gjatë këtij lloj ushtrimi (muzikor). Një studim kanadez i kryer në 48 fëmijë në moshën 4 dhe 6 vjeçare tregoi se studimi i muzikës mund të përmirësojë aftësitë verbale në këtë grupmoshë. Por tema është e hapur për debate (dhe duhet të sqarohet ajo që nënkuptohet me inteligjencë). Dy studime të Universiteti të Harvardit në vitin 2013 kanë treguar se efekti i famshëm “Mozart” nuk ekziston.

SHPËRNDAJE