Sa me shumë rritet presioni pas zgjedhjeve për takime dhe unifikim të qendrimeve të spektrit politik shqiptar aq më shumë dalin në pah problemet në Lëvizjen Besa dhe se deklaratat kontradiktore të zyrtarëve të saj e vërtetojnë këtë fakt më së miri .

Lëvizja Besa deklaronte se nuk ulet me BDI asnjëhere sepse sipas tyre nuk duhet të ulet me parti që në strukturat e saja ka kriminel dhe njerz të zhytur në krim madje akuzuan edhe për humbjen e një deputeti të Besës dhe ja dhanë Vmro por ja që dje Biall Kasami së bashku me Fadil Zendelin dhe Zekirija Ibrahimi u ulën në të njejtën tavolinë me Ali Ahmetin. 

Bilall Kasami kishte thënë në disa intervista se Lëvizja Besa kërkon qeveri teknike por këtë fakt e mohoj Arben Labunishta në emision ClikPlus tv 21 duke thënë se nuk është e vërtetë kjo dhe se Besa nuk kërkon qeveri teknike .

Zejd Rexhepi mbrëmë në Rruga Drejt Alsat M thotë se smundemi dhe se nuk do të ulemi me Ziadin Selën por ja që në të njejtën ditë Bilall Kasami u ul me Ziadin Selën në të njejtën tavolinë , ndërsa sa i pëtket qeverisë teknike edhe Zejd Rexhepi mohon këtë fakt mandej akuzon kryetarin e tjj Bilall Kasami se ka folur kokë në vete pa u konsulltuar me partinë dhe organet partiake për këtë dhe se qendrinet partiake janë të ndryshme nga ato të kryetarit Bilall Kasami .

A thua vallë çpo ndodh në Lëvizjen Besa , është kjo një lojë e tyre apo vërtet problemet dhe paknaqsitë e tyre po arrijnë kulmin dhe po reflektojnë edhe në opinion . Fol.mk .