Në kongresin e LSDM-së në të cilën pritët rizgjedhja e Zoran Zaevit, për kryetar të LSDM-së, arritti edhe kryetari i Levizjes Besa, Billall Kasami, i cili është i ftuar si mysafir , si dhe partitë të tjera BDI dhe përfaqësuesit e partive të vogla.

Kongresi mbahet në hotelin “Aleksandër Palace” në Shkup, ndërkaq të ftuar janë edhe 700 delegatë.