Limoni, ilaçi kundër kancerit

Limoni si ilaç kundër kancerit është një nga lajmet më të reja në botën e mjekësisë bashkëkohore. Në fakt, Instituti Amerikan për Shëndetësi në Baltimor ka bërë me dije se limoni është një prodhim natyral për shkatërrimin e qelizave kancerogjene. Është vërtetuar se limoni është 10.000 herë më i fortë sesa kimioterapia, e ajo që është edhe më e rëndësishme është se nuk dëmton shëndetin e qelizave. Pa marrë parasysh se si antioksidues i fortë është vërtetuar që tani, limoni që moti, shumë shekuj më parë është konsideruar si laç i fortë kundër kancerit.

HUDHRA DHE LIMONI

Janë bazë e ilaçit të fortë kundër kancerit, që është përdorur në Tibetin e vjetër 2.000 vjet më parë. Sot flitet se limoni ka efektin më të fortë kundër cisteve dhe tumoreve. Ndikon mirë kundër formave të shumta të kancerit, si atij të mushkërive, gjirit, prostatës, zorrës së trashtë dhe pankreasit.

LIMONI DHE ÇAJI I GJELBËR

Dihet se katehina në çajin e gjelbër zvogëlon mundësinë e shfaqjes së kancerit dhe infarktit, e ekspertët amerikanë kanë vërtetuar se efekti i çajit të gjelbër forcohet me kombinimin e limonit. Çaji i gjelbër me limon ndikon që organizmi më mirë të abrogojë katehinën.