Ka përfunduar aksioni i ELEM-it për pastrimin e mbeturinave në liqenin e Dibrës, me çka është parandaluar një katastrofë ekologjike që i kërcënohej liqenit. Në ujërat sipërfaqësore dhe bregun e liqenit të Dibrës, tashmë nuk ekzistojnë mbeturinat e mëdha që rreshjet e shiut i sollën në liqenin e Dibrës.

“Të punësuarit nga Sistemi Hidro-energjergjetik “Drini i Zi”, në dy javët e fundit u angazhuan maksimalisht në drejtim që të parandalohet katastrofë ekologjike, e cila i kërcënohej liqenit, në të cilën u arrit sukses edhe pse ky nuk është obligimi i ELEM-it”, deklaroi Toni Markoski, drejtori i “Drini i Zi”.

Sipas Markoskit, janë mbledhur dhe transportuar në depon e Dibrës rreth një mijë thasë me mbeturina, para se gjithash plastike, pastaj aparate shumë të vjetra për amvisëri, si dhe mbi 230 metër kub mbeturin druri./Telegrafi/