o

Në malësinë e karadakut të Kumanovës 35 km largë qytetit , në kufi me Republikën e Kosovës ndodhet një fshat i malor por me bukuri natyrore që të bëjnë të pushojnë sytë dhe të çlodhesh me madhështinë që të ofron natyra e fshatit Llukarë .

Çdo stinë në ktë fshat vjen me bukurinë e vet me çka e bën fshatin të jetë i bukur dhe tërheqës por për fat të keq mungesa elementare e kushteve për jetë , mungesa e rrugës , mos interesimi i institucioneve shtetërore dhe lokale për këtë fshat ka bërë që fshati të zbrazet dhe tani një numër i madh i shtëpive janë pa njerz ndërsa banorët tjerë që jetojnë në fshat përballet me një jetë të vështirë në munges të kushteve elementare dhe se së shpejti edhe ato do e braktisin fshatin dhe do gjejnë një vend tjetër për të jetuar.

Sikur ky fshat të ndodhej në ndonjë shtet europjan apo skandinav me siguri do të ishte atraksion për turistët por për fat të keq ky fshat gjenden në një komunë dhe në një shtet që askujt si bie ndërmend tê investoj as edhe një gozhdë që ktë fshat dhe fshatrat për rreth mos ti lejojnë të zbrazen tërësisht dhe të ngelin vetëm strehë e kafshëve të egra !