LSDM: Cili është çmimi i Ahmetit te Gruevski?

Koalicioni i tenderit VMRO-DPMNE  dhe BDI vepron edhe në dhënie e paligjshme të Euro-obligacionit. Ministri i Drejtësisë Valdet Xhaferi padyshim është në presion, në përpjekje për të shpëtuar Ministrin e Financave Kiril Minovski nga përgjegjësia penale, çka është një mision i pamundur. Xhaferi, sipas LSDM-së, ka lëshuar post-festum opinion ligjor tashmë të Euro-obligacionit të lëshuar prej 450 milionë euro, por kjo është e paligjshme, thuhet në reagimin e LSDM-së, transmeton Telegrafi Maqedoni.

“Kjo do të thotë se edhe Xhaferi ka hyrë në veprën penale, së bashku me Minovski dhe Brishkovska. Cili është çmimi që porositi Gruevski Ahmetit për viktimat e BDI në Euro-obligacionin e paligjshëm…Të gjithë që janë përfshirë do të përgjegjigjen për krimet financiare ndaj qytetarëve të Maqedonisë. LSDM-ja, pas ndryshimit të qeverisë të gjitha mjetet e mundshme juridike do të pengojë këtë huamarrje si borxh ligjor publik”, thuhet në deklaratë.