Institucioni i pavarur Prokuroria Speciale Publike punon sipas ligjeve të vendit, thuhet në deklaratën e sotme me shkrim nga LSDM-ja.

Prokuroria Speciale Publike është krijuar si rezultat i marrëveshjes në Përzhino, e cila u nënshkrua nga katër partitë, dhe e zgjedhur nga një shumicë dërrmuese në Parlament. Qytetarët presin për të rikthyer besimin në sistemin gjyqësor në vend. Kushdo që ka shkelur Kushtetutën në Maqedoni duhet të mbajë përgjegjësi, thuhet mes tjerash në deklaratën e LSDM-së