Këshilli Qendror i LSDM-së sonte në një mbledhje urgjente vendosi që dy ministrat dhe tre zëvendësministrat të qëndrojnë në qeveri deri me 24  shkurt , dhe e njëjta vlen edhe për deputetët në kuvend.transmeton fol.mk

Maqedonia demokratike insiston që marrëveshja e Przhinës tw repektohet në tërësi sepse nuk ka alternativë tjetër për Maqedoninë.  Vendimi i njëanshëm i pushtetit që ta shpërbëj parlamentin dhe të shkohet në zgjedhje me 24 prill pa u plotësuar kushtet paraprake  për zgjedhje të lira dhe demokratike e ka vënduar LSDM-në para dy opcioneve: Ti lëshoj të gjitha institucionet shtetërore, ose që tu jep shansë që të korigjohen vendimet dhe data e zgjedhjeve.

Ndër të tjera Zaev tha se opozita mbetet e vendosur në respektimin e  marrëveshjes së Przhinës, dhe se mbetet në qeveri dhe parlament, vetëm për  mos i dhënë arsye VMRO-DPMNE-së, që të na  akuzoj si prishës të marrëveshjes.\fol.mk

lsdm-sdsm