LSDM-ja vazhdon të kërkojë mandatin nga kryetari Ivanov, si edhe kërkon nga OBRM-PDUKM-ja që të jetë konstruktive.

Sipas tyre, Maqedonia duhet të ecë përpara dhe se shumica parlamentare i ka marrë të gjitha masat në këtë drejtim. LSDM-ja konsiderons e stabiliteti i shtetit ka rëndësi të madhe.

LSDM-ja kërkon nga institucionet që të veprojnë në nivel të përgjegjësive që i kanë dhe të mundësojnë vazhdimin e proceseve demokratike.