LSDM dhe kryetari i tyre, Zoran Zaev kanë thënë se VMRO shkojnë në opozitë, pa marrë parasysh fushatën e mediumeve pro kësaj partie që shpifin kundër kësaj partie, vlerësojnë nga Lidhja Social Demokrate, shkruan Telegrafi Maqedoni.

“Gruevski tashmë është e kaluar dhe me të drejtë ka frikë se mbetet vetëm pas braktisjes së bashkëpunëtorët më të ngushtë që filloi me Antonio Milloshoskin. Por, për Maqedoninë është mirë që të ketë pastrim të kriminelëve nga radhët e VMRO-DPMNE-së, për shkak se shteti ka nevojë për opozitë konstruktive. Për gjithë opinionin publike tashmë është tashmë e qartë, Maqedonia do të ketë qeveri të re të përgjegjshme ndaj qytetarëve të Maqedonisë “, thuhet në deklaratë e LSDM-së.