“Përfaqësuesi i Lartë i BE-së komisioneri për zgjerim  Johannes Hahn duhet të ketë të qartë se nuk ka zgjedhje  cilësore  pa mundësi të barabarta për të gjitha partitë politike,  që në mënyrë të barabartë të marrin pjesë në procesin zgjedhor, ku qytetarët të jenë në gjendje të votojnë lirshëm.

E vërteta për Maqedoninë tregoj  se si VMRO-DPME dhe  Gruevski i organizojnë zgjedhjet: me krim dhe korrupsion përmes presionit, kërcënimeve, votuesve  fiktiv , kartave të falsifikuara identitetit.

Dhe deklarata e komisionerit konfirmon se disa nga detyrimet nuk janë përmbushur. Këto janë ato që ofrojnë zgjedhje korrekte dhe demokratike, rishikimi i listës zgjedhore  (OSBE / ODIHR në 2011, 2013 dhe 2014) dhe mediat e lira (në bazë të Traktatit të Przhinos planifikuar për gusht).

Pa zbatimin e plotë të marrëveshjes nuk ka kushte  për zgjedhje të  lira dhe proces të rregullt zgjedhor “, thonë nga  LSDM-ja/fol.mk