Profesori Lubomir Cucullovski ka deklaruar se është e nevojshme që edhe maqedonasit të kenë një platform të tyre, e cila do t’i vendosë vijat e kuqe në mbrojtje të interesave kombëtare.

“Sigurisht se është e nevojshem një platfomë e tillë. Nëse një platformë e tillë, ose program, nuk ndihmon, sigurisht se nuk dëmton asgjë. Pra, duhet ët ndërtohen kornizat kombëtare maqedonase, të cilat nuk do të lejohet të tejkalohen. Ato do të ishin në një mënyrë, vijat e kuqe kombëtare, edhe pse jam i orentuar për një pushtet të qytetarëve. Në këtë këndvështrim, Maqeodnia bën përjashtim në Ballkan, pasi ajo është e vetmja që nuk ka krijuar një platformë të tillë”, ka thënë në intervistë për “Republika”, profesori universitar Lubomir Cucullovski.

Ai shton se sllovenët që në vitin 1980 e kishin një platformqë të tillë dhe prandaj më lehtë e përjetuan shkatërrimin e Jugosllavisë.