Ministria e Shëndetësisë në Maqedoni njofton se vaksinimi po zhvillohet pandërprerë në të gjitha pikat në vend ndërsa numri i personave që kanë kërkuar vaksinim përmes ueb-faqes vakcinacija.mk është 459.213 qytetarë.

A e dini cilat janë arsyet më të mëdha të sëmundjeve që lidhen me pirjen e cigares?
E SPONSORUAR
MËSO MË SHUMË
Në pikat vaksinale në Maqedoni deri dje janë vaksinuar 285.957 qytetarë. Me dozën e parë të vaksinës dje janë vaksinuar 3.712 qytetarë, ndërsa dje 6.478 qytetarë janë rivaksinuar. Në shtet janë aplikuar 494.909 doza vaksinah, ndërsa 208.592 qytetarë janë rivaksinuar.

Sipas të dhënave të fundit, 51% e popullsisë mbi moshën 70 vjeç kanë marrë të paktën një dozë vaksine, 45%e popullsisë mbi moshën 65 vjeç kanë marrë të paktën një dozë vaksine si dhe 38% e popullatës mbi 60 vjet është vaksinuar me të paktën një dozë

“ Regjistrohuni në vakcinacija.mk sepse është mënyra më e lehtë dhe e shpejtë për për të caktuar termin për vaksinim”, thonë nga MSH./Telegrafi/